Financiële vrijheid en risicobescherming met factoring bij QGROUP

Factoring

Laat de groei van je bedrijf niet langer vertragen door langdurige betaaltermijnen en onbetaalde facturen. Kies voor financiële vrijheid met factoring en volledige risicobescherming. Geen gemiste kansen, maar een verbeterde cashflow. Wij kopen je facturen en zorgen voor directe liquiditeit, zodat jij kan focussen op groei en succes.
NEEM CONTACT OP
Versnel je cashflow met factoring

Versnel jouw cashflow

Factoring is een financieringsvorm die de groei van mkb-bedrijven versnelt door hun cashflow te verbeteren. Met ons label, Faqtoring, bieden we een oplossing voor lange betaaltermijnen van klanten. Wij kopen jouw openstaande facturen, regelen directe betaling en nemen het debiteurenbeheer en risico’s van wanbetaling volledig over.

Factoringbeheer

Het portaal van Faqtoring biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor mkb-bedrijven. Je krijgt volledige controle over je factoringproces, terwijl wij achter de schermen zorgen voor een soepele en zorgeloze afhandeling. Vereenvoudig jouw facturatieproces en laat ons de financiële lasten dragen.
MEER OVER FAQTORING
Ervaringen
"Dankzij onze samenwerking met Faqtoring hebben onze freelancers de flexibiliteit om te kiezen wanneer ze worden betaald. De processen zijn soepel en de communicatie is helder. Ik zou dit aan elke organisatie aanbevelen als een waardevolle aanvullende service voor hun freelancers."
Frank Oudshoorn
Managing Consultant, DIQQ
14 JAN 2023

Frequently asked questions

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsmethode waarbij een bedrijf onbetaalde facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij.In ruil daarvoor ontvangt het bedrijf direct een deel van het factuurbedrag.Dit helpt bedrijven om snel uitbetaald te worden en het risico van late betalingen of wanbetaling over te dragen.

Kan ik al mijn openstaande facturen uploaden?

Nee, je kan alleen openstaande facturen uploaden met een waarde boven de 5.000 euro.

Hoe snel worden facturen uitbetaald?

We hanteren diverse factoring pakketten met uiteenlopende betalingstermijnen, variërend van minder dan 24 uur tot maximaal 5 werkdagen.

Wat gebeurt er als de debiteur failliet gaat?

Als de debiteur failliet gaat, heeft dit geen gevolgen voor jouw bedrijf. Faqtoring werkt met non-recourse factoring (zonder terugvorderingsrecht), wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het risico van wanbetaling.

Welke documenten en informatie zijn nodig voor het factoringproces?

Voor het factoringsproces zijn verschillende documenten en informatie vereist, waaronder:

·      Facturen
Je hebt kopieën nodig van alle openstaande facturen die je wilt indienen voor factoring.

·      Leveringsbewijzen
Het is belangrijk om bewijs te leveren dat de goederen geleverd zijn of dat de diensten voltooid zijn. Dit kan variëren van ontvangstbewijzen tot bevestigingen van afgeronde projecten.

·      Debiteurinformatie
Verstrek basisgegevens over je debiteuren, zoals hun naam, adres en contactgegevens. Dit helpt bij de identificatie van de partijen waarmee je zakendoet.

·      Factuurvoorwaarden
Zorg ervoor dat kopieën van de facturen worden verstrekt waarop de betalingsvoorwaarden duidelijk zijn vermeld. Dit is nodig voor het beheren van verwachtingen m.b.t. betalingstermijnen.

·      Contracten en overeenkomsten
Lever de contracten en overeenkomsten aan die je hebt met klanten. Deze documenten leggen de aard van de geleverde goederen of diensten vast, evenals de bijbehorende betalingsvoorwaarden.

·      Identificatiebewijzen
Zorg ervoor dat je de identificatiedocumenten hebt van de personen die gemachtigd zijn om namens het bedrijf de factoring overeenkomst te ondertekenen.Dit verzekert de rechtsgeldigheid van de overeenkomst.

·      Bankgegevens
Verstrek de benodigde bankinformatie om betalingen te ontvangen. Dit is cruciaal voor een snelle verwerking van de financiële transacties.

·      Debiteurkredietwaardigheid
Informatie over de kredietwaardigheid van je klanten is vereist. Het helpt ons om het risico in te schatten en de financieringsopties te bepalen.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Meer weten over onze dienstverlening?
Onze vakexperts geven vrijblijvend en kosteloos advies.
Ik ben een
Bij QGROUP waarborgen we de privacy van je persoonsgegevens. Ik heb het privacystatement gelezen en ga akkoord
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.