Versterk jouw team met professionals, werving en selectie bij QGROUP

Werving en
Selectie

In een veeleisende markt leidt personeelstekort vaak tot vertragingen en gemiste groeikansen. Ons netwerk van 112.000+ professionals biedt dé oplossing. Wij handelen snel en selecteren zorgvuldig de ideale kandidaten voor jouw vacatures. Professionals die passen binnen jouw bedrijfscultuur en het team versterken.
NEEM CONTACT OP
QGROUP helpt bij het vinden van het juiste personeel

Hoe wij je helpen bij personeelsbehoeften

Als recruitmentexperts gaan wij verder dan traditionele werving en selectie. Met kennis in diverse branches, zoals marketing, compliance en IT, vinden we de ideale match voor jouw organisatie. Wij begrijpen jouw unieke eisen en vinden kandidaten die hieraan voldoen én in je organisatiecultuur passen. Ervaar effectieve en efficiënte personeelswerving met ons toegewijde team.

Tijdelijk personeelstekort

Heb je tijdelijk personeelstekort door ouderschapsverlof, een groot project of iets anders? Wij bieden flexibele oplossingen, zoals detachering, freelance en uitzenden. Met onze expertise vinden we interim-professionals die inzet en projectcontinuïteit waarborgen.
Hulp nodig bij het vullen van jouw vacature?
Upload deze direct. Een vakexpert neemt zo
snel mogelijk contact met je op.
PLAATS VACATURE

Ons wervings- &
selectie proces

1.

Plaats een vacature of neem contact met ons op.

2.

Bespreek jouw specifieke behoeften en organisatiecultuur met een consultant.

3.

Wij plaatsen de vacature en zoeken actief naar de juiste kandidaten.

4.

Wij interviewen en beoordelen de geselecteerde kandidaten.

5.

We presenteren de beste kandidaten en hun beoordelingen.

6.

Samen evalueren we het wervings- en selectieproces.
Ervaringen
“Sinds de samenwerking met QGROUP verloopt het wervingsproces sneller en ligt de kwaliteit van de kandidaten hoger. Door onze lange samenwerking zijn ze echt een sparringpartner geworden, bij wie ik volledig eerlijk kan zijn. Dat is prettig.”
Kim Krauwel
Managing partner, Bravoure
12 JAN 2023

Lees onze FAQ voor meer informatie

Wat is werving en selectie?

Recruitment, ook wel bekend als werving en selectie, is het proces waarbij organisaties geschikte kandidaten zoeken om openstaande vacatures in te vullen. Dit proces draait om het aantrekken, identificeren, selecteren en aannemen van personeel om aan de behoeften van een organisatie te voldoen.

Een wervingsbureau of recruitmentbureau focust zich op het ondersteunen van organisaties bij het vinden van de juiste kandidaten voor hun vacatures. In deze bureaus vindt je recruitment experts die kennis hebben van verschillende sectoren en methoden om kandidaten te zoeken en beoordelen. Als bemiddelaar tussen organisaties en kandidaten, nemen recruiters een actieve rol op zich. Bovendien zijn ze in staat om het volledige traject van werving en selectie te coördineren en sturen.

Welke wervingskanalen zijn er?

 Er zijn diverse wervingskanalen en-methoden beschikbaar om geschikte kandidaten aan te trekken en te selecteren voor openstaande functies. Hier zijn enkele van de meest gebruikte wervingskanalen:

·      Onlinewervingskanalen
Hieronder vallen social media, bedrijfswebsites, jobboards en vacaturewebsites.

·      Werving- en selectiebureaus
Dit zijn gespecialiseerde bureaus die organisaties ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten voor vacatures, zoals wij. Deze bureaus hebben vaak recruitment consultants. Dit zijn individuele experts die organisaties adviseren en helpen bij het vervullen van hun personeelsbehoeften.

·      Interne wervingskanalen
Denk hierbij aan interne vacature postings. Het intern delen van vacaturesmet huidige werknemers om hen de kans te geven intern door te groeien.

·      Executive search en directe benadering
Neem contact op met professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan of benader executive search firms die focussen op het vinden van leidinggevenden.  

Universiteiten en onderwijsinstellingen
Campusrecruitment is het actief werven van pas afgestudeerden en studenten van hogescholen of universiteiten. 

Wat is het selectieproces?

In het selectieproces, een onderdeel van werving en selectie, zoeken en beoordelen we potentiële kandidaten voor openstaande vacatures. We screenen vacatures, beoordelen cv’s, coördineren interviews en evalueren sollicitanten. Het doel hiervan is om de beste match te realiseren tussen kandidaten en organisaties.

Wat is het verschil tussen werving & selectie en detacheren?

Werving en selectie draait om het aantrekken, vinden en aannemen van vaste medewerkers voor permanente posities. Detacheren daarentegen gaat om het tijdelijk uitlenen van personeel aan andere organisaties voor specifieke taken of projecten.

Hoe vind ik het beste wervingsbureau?

Het selectieproces van het juiste wervingsbureau voor personeelsaanname vereist een zorgvuldige benadering. Hier zijn de stappen die je kan volgen om de beste keuze te maken:

·      Begin met specialisatie
Vind wervingsbureaus die specialiseren in jouw branche. Dit vergroot de kans op een goede match met kandidaten die bekend zijn met jouw sector.

·      Beoordeel reputatie en ervaring
Onderzoek de reputatie en ervaring van de geselecteerde bureaus. Dit kan helpen om een idee te krijgen van hun trackrecord en succes bij eerdere plaatsingen.

·      Vraag om referenties
Het vragen om referenties van klanten die eer met het bureau hebben samengewerkt, biedt waardevolle inzichten in hun prestaties en dienstverlening. 

·      Transparantie
Zorg ervoor dat het gekozen bureau transparant is over hun proces en de kosten. Duidelijke communicatie voorkomt onverwachte verassingen.

·      Prioriteit bij kandidaatselectie
Zorg dat het bureau dit als een topprioriteit behandelt en een grondige evaluatie uitvoert.

·      Netwerk
Een bureau met een uitgebreid netwerk heeft toegang tot diverse professionals, wat je een grotere kans geeft om de ideale kandidaat te vinden.

·      De klik en vertrouwen
Uiteindelijk is de persoonlijke klik en het vertrouwen tussen jou en het bureau van groot belang. Een harmonieuze samenwerking draagt bij aaneen succesvolle match.

Volg deze stappen om het beste wervingsbureau te vinden of lees meer over ons

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Meer weten over onze dienstverlening?
Onze vakexperts geven vrijblijvend en kosteloos advies.
Ik ben een
Bij QGROUP waarborgen we de privacy van je persoonsgegevens. Ik heb het privacystatement gelezen en ga akkoord
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.