Finance

Als finance professional kan het ontdekken van de ideale functie of opdracht een complexe taak zijn. Maar het voorbijgaan aan deze zoektocht kan leiden tot het missen van groeikansen in jouw carrière. Daarom staan wij klaar om jou te ondersteunen. Ontdek onze selectie aan financiële banen en opdrachten die aansluiten op jouw expertise en carrièredoelen.
BEKIJK FINANCE VACATUREs

Vind een finance baan of opdracht die bij je past

Het belang van de financiële sector

In de moderne bedrijfswereld vervult de financiële sector en cruciale rol. Het bevordert economische groei door bedrijven te voorzien van de middelen om te groeien en innoveren. Daarnaast bieden finance professionals financiële stabiliteit bij het nemen van strategische beslissingen.

Wij ondersteunen jouw zoektocht

Voor professionals kan het soms lastig zijn om de ideale financiële baan of interim finance opdracht te vinden. Wij begrijpen deze uitdaging en bieden een effectieve oplossing. Dankzij ons uitgebreide aanbod van finance vacatures helpen we jou bij je zoektocht naar een finance baan of project.
NEEM CONTACT OP

De voordelen van werken
met QGROUP

Persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat.
Dynamische opdrachten die jouw skills aanscherpen.
Competitief salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
"Finance vormt de kern van zakelijk succes. Met diepgaand begrip van de financiële sector, ondersteunen we je bij het vinden van een carrière die jou uitdaagt en echt bij je past. Samen openen we deuren naar kansen die volledig in lijn zijn met jouw expertise en ambities."
Joost Röben
Senior Consultant
PLAN EEN AFSPRAAK

Lees onze FAQ voor meer informatie

Waarom kiezen voor eencarrière in de financiële sector?

Eencarrière in de financiële sector brengt diverse voordelen met zich mee. Zo bouw je aan een carrière met verschillende mogelijkheden, zoals financieel analist, adviseur, controller en meer. Daarnaast krijg je financiële beloningen, intellectuele uitdagingen, kansen voor professionele groei en een centrale rol in het succes van organisaties.

Wat doet een financiële afdeling?

Binnen de financiële afdeling worden financiële transacties bijgehouden en budgetten opgesteld. Daarnaast worden er financiële rapportages gecreëerd en belastingaangiften verzorgd.
Het cashflow beheer en de uitvoering van financiële analyses zijn eveneens onderdeel van hun takenpakket. Bovendien verstrekken ze waardevol financieel advies aan het management.

Welke financiële banen zijner?

Er zijn verschillende soorten financiële banen, variërend van entry-level posities tot meer gespecialiseerde en leidinggevende functies. Enkele voorbeelden zijn:

·      Finance manager: beheert de financiële activiteiten van een organisatie, inclusief budgettering, rapportage en strategische planning.

·      Investeringsbankier: adviseert klanten over financiële strategieën en begeleidt fusies, overnames en kapitaal markttransacties.

·      Risicomanager: identificeert en beheert financiële risico’s binnen een organisatie om mogelijke verliezen te minimaliseren.

·      Kredietanalist: beoordeelt de kredietwaardigheid van individuen en bedrijven om te bepalen of leningen kunnen worden verstrekt.

·      Belastingconsulent: adviseert klanten overbelasting kwesties en optimaliseert fiscale strategieën om te voldoen aan wettelijke vereisten.

Wat is Treasury Management?

TreasuryManagement, ook wel bekend als treasury beheer, richt zich op het effectief beheren van financiële middelen, activa en verplichtingen van een organisatie.Het hoofddoel is het minimaliseren van risico’s en optimaliseren van liquiditeit en rendement. Dit omvat cashflow beheer, risicobeheer, investeringen en schuldbeheer. Kortom, strategisch financieel beheer waarborgt stabiliteit en groei, terwijl aan alle operationele behoeften wordt voldaan.

Wat is het verschil tusseneen Financial Controller en Business Controller?

De Financial Controller is vooral bezig met het zorgvuldig monitoren, analyseren en rapporteren van de financiële gegevens van een bedrijf. Ze spelen een cruciale rol bij het accuraat vastleggen van financiële transacties en het opstellen van gedetailleerde financiële verslagen. Bovendien zorgen ze ervoor dat alle financiële processen volledig voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Ze waarborgen dus financiële precisie en compliance.

De Business Controller is gericht op strategische beslissingen binnen de organisatie. Ze werken nauw samen met diverse afdelingen en analyseren zowel financiële als operationele gegevens.Daarnaast stellen ze budgetten op en beoordelen ze prestaties.

De inzichten die ze geven, helpen managers om slimme keuzes te maken voor betere bedrijfsresultaten. Business Controllers hebben een brede kijk op de financiële gezondheid van het bedrijf en zetten zich in voor het behalen van strategische doelen.