Marketing

Nieuwe marketingkansen vinden die écht bij je passen? Wij helpen je bij het vinden van marketingbanen en -opdrachten bij werkgevers die jouw creativiteit op prijs stellen. Ontdek onze dienstverbanden in diverse specialisaties, zoals brandmanagement, social media, content creatie en meer. Zet jouw talenten in, groei en bereik je doelen in een inspirerende omgeving.
BEKIJK MARKETING VACATUREs

Vind een marketing functie die echt bij je past

Waarom is marketing belangrijk?

Marketing vormt de kern van zakelijk succes. Het vergroot de zichtbaarheid, begrip van klanten en stimuleert verkoop. Daarnaast helpt het bij het opbouwen van relaties, bevorderen van innovatie en creëren concurrentievoordeel. Marketingspecialisten zijn de drijvende kracht achter deze transformaties. Ze ondersteunen bij merkversterking, risicovermindering en groei voor organisaties.

Een creatieve match

Zoek je een leuke marketingvacature? Wij creëren creatieve en langdurige samenwerkingen tussen marketingexperts en opdrachtgevers. Dit doen we door hen te matchen met zzp-opdrachten en marketingbanen, wat deuren opent naar projecten en functies bij organisaties.
NEEM CONTACT OP

De voordelen van werken
met QGROUP

Unieke marketingjobs bij verschillende organisaties.
Inspirerende werkomgeving voor persoonlijke groei.
Carrièredoelen bereiken en vaardigheden aanscherpen.
"Wij begrijpen jouw marketingpassie en delen dezelfde drive. Met jouw ambitie voor ogen dagen we je uit met unieke kansen bij een organisatie die echt bij je past. Samen ontdekken we jouw groeipotentieel en begeleiden we je naar succes."
Sergio Bertijn
Head of Operations
PLAN EEN AFSPRAAK

Lees onze FAQ voor meer informatie  

Wat is marketing?

Marketing verwijst naar de activiteiten en processen van een bedrijf om producten of diensten te promoten, verkopen en distribueren naar de doelgroep. Er zijn verschillende strategieën, tactieken en technieken om bewustzijn te creëren, interesse te wekken en klant binding/verkoop te stimuleren.
Daarnaast zijn er verschillende marketingactiviteiten, zoals marktonderzoek, prijsstrategieën, PR, productontwikkeling, reclame, branding, verkoop en klantbeheer. Het hoofddoel is de doelgroep aanspreken, begrijpen wat ze willen en hen overtuigen om producten of diensten te kiezen. Effectieve marketing vereist diepgaand inzicht in de doelgroep, concurrentie en markettrends. Denk hierbij aan een sterke merkidentiteit, overtuigende boodschappen, geschikte communicatiekanalen en aanpassingen aan platforms/klanten segmenten. Bovendien strekt marketing zich uit tot online en social media, influencermarketing, contentmarketing, SEO, e-mailmarketing en meer.

Wat is het verschil tussen marketing en sales?

Marketing verspreidt krachtig de boodschap van een product via diverse kanalen om interesse te wekken. Sales transformeert deze interesse in persoonlijke interactie, waar vertrouwen groeit en aankopen gestimuleerd worden. Beide werken harmonieus samen om klanten van bewustzijn naar actie te leiden in de aankoopreis.

Welke opleiding is vereist voor een marketingcarrière?

Marketingspecialisten hebben vaak een afgeronde hbo-opleiding in marketing, communicatie, bedrijfskunde of iets vergelijkbaars. Daarnaast zijn er masterprogramma’s, zoals content- en mediastrategie, marketingmanagement en digital business. Heb je geen relevant diploma? Dan zijn creativiteit, analytische vaardigheden en praktijkervaring net zo belangrijk.

Welke marketingfuncties zijn er?

Enkele veelvoorkomende marketingfuncties zijn:

·      Marketingmanager: Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën, het beheren van het team en het monitoren van prestaties.

·      Social Media Specialist: Beheert en creëert content voor socialmediakanalen om de merkbekendheid te vergroten en betrokkenheid op te bouwen.

·      Contentmarketeer: Maakt relevante en interessante content, zoals blogs, artikelen en video’s om doelgroepen aan te trekken en te informeren.

·      SEO-specialist: Optimaliseert de website en inhoud voor zoekmachines om hogere zichtbaarheid en
verkeer te bereiken.
·      Online marketeer: Werkt met online advertenties, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing en andere digitale kanalen om klanten te bereiken.

·      Event Coördinator: Plant en organiseert evenementen zoals beurzen, conferenties en webinars om het merk en producten te promoten.

·     PR-specialist: Beheert de public relations, bouwt relaties op met media en creëert positieve pers en aandacht voor het bedrijf.

Zijn marketingbanen geschikt voor freelancers?

Ja, marketingbanen zijn geschikt voor freelancers. Veel bedrijven en organisaties kiezen ervoor om marketingtaken uit te besteden aan freelancers vanwege de flexibiliteit en vaardigheden die ze bieden. Als freelancer kun je diverse marketingdiensten aanbieden, zoals digitale marketing, traditionele marketing, PR, online adverteren, evenementen en beurzen.