Factoring

Factoring is onze snelle en betrouwbare financieringsdienst die ervoor zorgt dat jij je openstaande facturen binnen 24 uur betaald krijgt. Optimaliseer je cashflow, vergeet lange betaaltermijnen en inkomstenonzekerheid. Kies voor betrouwbare factoring en ervaar financiële stabiliteit.
NEEM CONTACT OP

Wat is factoring

Factoring is een financieringsvorm die het facturatieproces vereenvoudigt. Het biedt een flexibele oplossing voor cashflow-problemen en verbetert je financiële positie. Als zzp’er ben je niet langer afhankelijk van betalingstermijnen, waardoor de liquiditeit van je onderneming sneller toeneemt.

Het factoringproces

De aanpak van ons label Faqtoring is eenvoudig en efficiënt. Creëer een account, upload je openstaande facturen en kies een factoringpakket. Wij beoordelen en controleren de facturen. Afhankelijk van het gekozen pakket storten wij het factuurbedrag op je rekening. Bovendien nemen wij het risico van wanbetaling op ons en regelen we het volledige debiteurenbeheer.
Aanmelden
Ervaringen
“Met de hulp van Faqtoring kan ik me volledig richten op mijn freelancewerk, zonder enige zorgen over het ontvangen van betalingen. Doordat ik direct toegang heb tot het geld voor lopende projecten en zakelijke uitgaven, zijn mijn cashflowproblemen opgelost.”
Carlijn van der Meulen
Freelancer
26 JUNI 2023

De voordelen van
factoring

Verbeterde cashflow voor stabiele bedrijfsactiviteiten en uitgaven
Geen afhankelijkheid van lange betalingstermijnen van klanten.
Minder risico’s dooruitbesteding van debiteurenbeheer en incasso.

Lees onze FAQ voor meer informatie

Welke soorten facturen kan ik verkopen?

Alle openstaande facturen van MKB en freelancers boven een waarde van € 5000.

Hoeveel kost factoring?

Wij hanteren een percentage tussen de 3-5% van de factuurwaarde exclusief BTW. Het percentage is afhankelijk van de betalingstermijn van de debiteur (30, 45 of 60 dagen) en het gekozen pakket.

-       Binnen 1 dag betaald
‍-       Binnen 3 dagen betaald
-Binnen 5 dagen betaald

Wat gebeurt er als mijn klant niet betaalt?

Wij nemen de incasso en het risico van wanbetaling volledig voor onze rekening. Voordat we de facturen overnemen, screenen we de debiteur zorgvuldig op kredietwaardigheid. Je hoeft alleen maar de vinger aan de pols te houden over de financiële situatie van de debiteur.

Kan ik gebruik maken van factoring als ik een lening heb?

Leningen worden niet gecontroleerd bij de freelancer of onderneming. Wij controleren alleen de debiteur.

Wat is het verschil tussen factoring en een banklening?

Factoring is de verkoop van openstaande facturen aan een factoringmaatschappij voor directe cashflow en een banklening houdt in dat geld wordt geleend van een bank en later met rente wordt terugbetaald.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op

Zoek je een nieuwe uitdaging?
Laten we een kennismaking inplannen.
Ik ben een
Bij QGROUP waarborgen we de privacy van je persoonsgegevens. Ik heb het privacystatement gelezen en ga akkoord
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.