Terug

De succesvolle samenwerking tussen RTL en QGROUP

QGROUP
10/10/2023
3
min

Julia van El is de Corporate Recruiter bij RTL. Ze deelt tijdens een interview haar inzichten in de succesvolle samenwerking tussen RTL en QGROUP. Sinds de samenwerking die in 2017 is ontstaan, hebben zij samen meer dan 75 unieke matches gerealiseerd. In deze case ontdek je waarom RTL voor QGROUP heeft gekozen en wat deze samenwerking met onder andere haar contactpersoon Eva de Bies zo uniek maakt.

Over RTL

RTL is marktleider op het gebied van commerciële radio- en televisiestations in Europa en neemt een vooraanstaande positie in binnen de entertainmentindustrie. Met een veelzijdig aanbod op het gebied van uitzendingen, streaming, content en het digitale domein, heeft RTL belangen in 56 verschillende televisiezenders, zeven streamingdiensten en 36 radiostations. Bekende platforms zoals Videoland, RTL Nieuws en Buienradar behoren ook tot hun portfolio. Videoland is o.a. de nummer 1 streamingdienst van Nederland.  

Binnen RTL hebben Julia en haar collega’s de leiding over het gehele wervingsproces. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor het invullen van een divers spectrum aan vacatures, binnen verschillende vakgebieden. Met ongeveer 1.400 medewerkers in dienst, streven zij ernaar om voor elk aspect van de organisatie het juiste talent te vinden, om zo bij te dragen aan het voortdurende succes van RTL Nederland.

De uitdagingen voor RTL  

Julia lichtte toe dat eerdere samenwerkingen met recruitmentbureaus leidden tot een overvloed aan contacten wat de interne processen niet ten goede kwam. Door de hoeveelheid aan berichten, werd het proces erg onoverzichtelijk. Om meer helderheid en focus te creëren, heeft RTL alle samenwerkingen met recruitmentbureaus kritisch beoordeeld om te bepalen welke bureaus het beste aansluiten bij hun behoeften.

De samenwerking tussen RTL en QGROUP

RTL zocht naar een samenwerking met een bureau dat actief betrokken is en meedenkt. Niet zomaar een bureau dat cv’s doorspeelt, maar één die een langdurige relatie wil opbouwen, daadwerkelijk advies geeft, en met RTL meedenkt. Na zorgvuldige overweging zijn er uiteindelijk een aantal bureaus geselecteerd, waarbij QGROUP als voorkeurspartner is gekozen voor alle tech-vacatures.  

Bij het zoeken naar IT-professionals is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn over de laatste trends en tools die zij gebruiken. Om de vacatures bij RTL grondig te begrijpen, voert Eva daarom regelmatig gesprekken met verschillende IT-managers binnen RTL. Dit stelt QGROUP in staat om specifieke vragen te stellen en zo de ideale professional te vinden. Door deze nauwe samenwerking blijft QGROUP continu op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen RTL.  

“In dit vak draait alles om mensen. Het is belangrijk dat de samenwerking voor alle partijen goed voelt, en dat is precies wat er gebeurt.”

De meerwaarde van QGROUP

Vanaf het begin ervaart Julia de samenwerking als zeer prettig. De sfeer is altijd ontspannen en de kandidaten die QGROUP voorstelt, passen bij de behoeften van het bedrijf. Julia hecht veel waarde aan persoonlijk contact, en dat is een van de belangrijkste kernwaarden van QGROUP.  

Wat QGROUP volgens Julia uniek maakt, is de snelheid van handelen, het prettige contact en de persoonlijke benadering: “Je bent als klant geen nummer. Er wordt echt naar de klant geluisterd en nagenoeg alleen kwalitatieve profielen worden doorgezet.”

Julia over de samenwerking  

“Het is enorm prettig om één contactpersoon te hebben, iemand die altijd bereikbaar is, of dat nu via app, telefoon, of mail is. Met Eva en Arye van Proteqt heb ik een uitstekende klik, en eerder had ik dat ook met Koen. Ze zijn allemaal betrouwbaar, je kunt echt op ze rekenen. Zoals in iedere samenwerking hebben we ook onze uitdagingen gekend, maar die momenten waren juist waardevol. We zitten dan samen, bespreken de situatie, en vinden altijd een oplossing. Het is fijn om te weten dat er altijd een oplossing mogelijk is.”

De kracht van QGROUP

Vanaf het begin van de samenwerking tussen RTL en QGROUP, werd het meteen duidelijk dat er een merkbare verbetering was in de kwaliteit van de aangedragen profielen. De gecombineerde inzet van de verschillende QGROUP-labels, DIQQ en Proteqt, heeft geleid tot meer dan 75 succesvolle plaatsingen. Door hun expertise samen te voegen, is er een vruchtbare, transparante en langdurige samenwerking met RTL tot stand gekomen. Centraal in deze partnership staat een open communicatielijn, wat getuigt van de effectiviteit en de kracht van QGROUP.

Heb je vragen?

Meer insights en cases