Terug

De succesvolle samenwerking tussen AFS Group en DIQQ

QGROUP
14/9/2023
3
min

Wietske, Corporate Recruiter bij AFS Group, deelt haar ervaring sinds de start van hun samenwerking met DIQQ in augustus 2021. Ze belicht de uitdagingen waar AFS Group voorheen tegenaan liep. Met de expertise en inzet van DIQQ zag AFS Group een opmerkelijke verbetering, wat deze samenwerking tot een waardevol partnerschap maakt.

 

Over AFS Group

AFS Group, een onafhankelijke broker met een geschiedenisvan meer dan 170 jaar, fungeert als een essentiële tussenpersoon voor financiële instellingen, zakelijke klanten en (semi)overheidsinstellingen.Recentelijk heeft AFS Group een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij het aantal medewerkers is gestegen van 80 naar 150. Tegenwoordig staat AFS Group bekend als een vooraanstaande aanbieder van financiële producten en hernieuwbare energie.

Meer weten over AFS Group?

De uitdagingen van AFS Group

Tot 2020 beschikte AFS Group niet over een gespecialiseerde recruitmentafdeling. Het was de HR-manager die de verantwoordelijkheid droeg voor het wervingsproces en samenwerkte met diverse bureaus. Door de aanzienlijke groei van het bedrijf werd besloten om een toegewijde recruitment afdeling op te zetten, bestaande uit de HR-manager en een corporate recruiter.

Hoewel AFS Group op vele fronten succes boekte, bleek de uitbreiding van hun IT-team een grotere uitdaging. Een tekort aan gekwalificeerde sollicitanten vrat tijd en energie. Dit leidde hen uiteindelijk naar een samenwerking met DIQQ.

 

De kracht van DIQQ

AFS Group startte aanvankelijk met DIQQ voor het invullen van hun IT-vacatures. Maar, dankzij de behaalde successen breidde de samenwerking zich snel uit naar andere functiegebieden. Het viel op dat DIQQ vlotter en efficiënter resultaten boekte in vergelijking met andere wervingsbureaus.

De dagelijkse communicatie tussen beide partijen zorgt ervoor dat DIQQ altijd op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures. Deze transparante communicatielijn bevordert het wervingsproces, waardoor er snel en adequaat gereageerd kan worden op veranderende behoeften.

Bij specifieke expertisegebieden zoals compliance, waar intern bij AFS Group de kennis beperkter is, wordt de hulp van DIQQ ingeschakeld. DIQQ's bestaande contacten met potentiële kandidaten geven hun een voorsprong in het zoekproces. Hoewel een samenwerking met een wervingsbureau extra kosten met zich mee kan brengen, is de kans op een snellere en succesvolle match aanzienlijk groter.

"Dankzij mijn vertrouwde band met DIQQ is contact opnemen met Koen wanneer er een nieuwe functie openstaat bijna een routine geworden."

Wietske over de samenwerking

"Wanneer ik de samenwerking met DIQQ vergelijk met andere recruitmentbureaus dan merk ik een verschil in de duidelijke communicatie en snelle lijntjes. We hebben een open communicatielijn waar we volledig transparantt kunnen zijn. Ook wanneer er feedback of kritiek is over bepaalde zaken. Met als uitkomst dat er een eerlijke en oprechte band ontstaat. Daarnaast kan ik goed sparren met Koen.

DIQQ snapt wat wij nodig hebben en heeft soms al aan eenaantal woorden genoeg. Ze luisteren naar onze wensen en kennen de eisen van de markt.”

"Het onderhouden van contact en het begrijpen van de markt onderscheidt DIQQ van anderen."

 

Het belangrijkste: de resultaten

Voorheen bleven IT-vacatures bij AFS Group lang openstaan, met zorgen over de kwaliteit van kandidaten. Maar sinds de samenwerking met DIQQ zijn deze functies vlotter ingevuld met uitstekende kandidaten, wat heeft geresulteerd in 12 succesvolle plaatsingen. DIQQ functioneert als een verlengstuk van AFS Group, waarbij de persoonlijke band met Koen het proces extra versterkt.

Neem gerust contact met ons op via telefoon, e-mail of kom langs voor een kennismaking!

Heb je vragen?

Meer insights en cases